03 Aralık 2013

Tribüncü Ölümleri

Bugünlerde iyice artmaya başladı kayıplarımız. Bucaspor tribününden Yasin'i askerde, Kocaelispor tribününün önde gelen isimlerinden Tuna Abi'yi 3 aydır verdiği yaşam mücadelesinde, Denizlispor'un yeni tribün gruplarından Yeşil Cephe'nin lideri Fatih Abi 57 Gençlik taraftar grubu üyeleri tarafından öldürüldü. 

Yasin'i genç yaşında askerde kaybetmek çok üzdü. Hele ki bir arkadaşıyla facebook üzerinden konuşmasında yazmış olduğu "eğer askerde ölürsem, Tribün Dergi'ye Yasin ölmedi kalbimizde yaşıyor, askerin kralı Buca'dan çıkar" sözleri çok dokundu bana. Gelecek sene ben de askerde olacağım, belki aynı muhabbeti biz de arkadaşlarımızla yapacağız, gerçekten çok acı bir durum. 


Tuna Abi de 3 ay önce arkasından hala bulunamayan kişiler tarafından vurulmuştu. 3 ay boyunca yaşamla savaştı resmen. Ancak geçen hafta Kocaeli'den acı haber geldi. Ne yazık ki Tuna Abi aramızda değildi artık. 


Geçen gün yaşanan ise bu ölümlerden farklı bir boyutta. Kendi gibi aynı arma uğruna deplasman  yapan kişiler tarafından gerçekleştirilen bir cinayet. Herkes tarafından takdir toplamaya başlayan Yeşil Cephe grubunun kendi rantlarına gölge düşeceğinden korkan 57 Gençlik üyeleri, zaten sürekli sıkıntı çıkartıyorlarmış ki sonuç bu oldu. 

Fatih Abi hakkında önceden okuduklarım da vardı, maddi anlamda sıkıntısı olmayan tek arzusu tribünleri toplarmak olan bir insanmış. Böyle güzel abilerimizi, bu şekilde kaybetmek Türk tribünleri için çok acı veren birşey. Pompalı tükefle deplasman yapan bir topluluktan ne gibi bir tribün kültürü bekleyebiliriz o da işin diğer yönü.


Yasin'e, Tuna Abi'ye, Fatih Abi'ye haberimizin olmadığı vefat eden arkadaşlara abilere, önceki senelerde kaybettiğimiz, Teoman Abi'ye, Aykut'a, Özgür'e tekrar Allah'dan rahmet, yakınlarına ve camialarına başsağlığı diliyorum. Ölümlerin tribünlerden uzak durduğu günleri görmek üzere...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...