28 Ocak 2011

Antalya İçin...

Bundan 2000 yıl önce Kral II. Attalos'un "Bana yeryüzündeki cenneti bulun!" emri üzerine diyar diyar dolaşan akıncıların yeryüzündeki cenneti bulduğu, 1930'da Antalya'ya ilk kez gelen Mustafa Kemal'in kendini "Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir." demekten alıkoyamadığı yer Antalya...

İklimi olsun, doğal güzellikleri olsun öylesine bir cazibe merkezi ki Antalya her yıl milyonlarca insanı çekiyor kendisine. Bunun yanı sıra her yıl binlerce insan da gelip yerleşiyor Antalya'ya. 1-2 sene geçmeden de "Nerelisin?" sorusunun cevabı Antalya oluveriyor. Çünkü Antalyalı olmak güzel şey... Bugüne kadar bana da ne zaman "Nerelisin?" diye sorulsa ben de her zaman gururla söylüyorum Antalyalı olduğumu...

Ancak Antalya'nın aldığı bu göç Antalya'da ciddi bir sıkıntıya neden oluyor: Değerlerimize yabancılaşma... Antalya'ya dışarıdan gelen herkes doğal olarak kendi değerlerini de beraberinde getiriyor ve bu sayı öyle büyük ki kendi değerlerimizi bu yeni kesime benimsetmek bir kenara bu durum Antalya'nın kendi değerlerini tehdit ediyor.

Antalyaspor da bu şehrin en önemli değerlerinden ve şehrin hızla kalabalıklaşmasına rağmen diğer tüm değerlerimiz gibi giderek daha çok yalnızlaşıyor. Oysa Antalyaspor'a sahip çıkmak Antalya'ya sahip çıkmak demektir. Daha güçlü bir Antalyaspor şüphesiz daha güzel, daha zengin bir Antalya yaratacaktır.

Elbette Antalyaspor markasının Antalya'ya katacakları yüzünden değildir bu sevdamız. Bizim için sadece bu şehrin bir değeri olması bile bir Antalyalı'nın Antalyaspor'u sahiplenmesi için yeterli bir nedendir ve biz de bu şehri, bu armayı karşılıksız sevenlerdeniz.

İşte bu blogu açma nedenimiz de budur. İnternetin bu kadar yaygın olduğu günümüzde şöyle bir araştırınca Antalyaspor ile ilgili çok fazla blog bulamıyorsunuz. Biz de istiyoruz ki Antalyaspor'un yalnız olmadığını göstermek için biz de bir şeyler yapalım, Antalyaspor sevdalısı olarak sesimizin internette yayılmasına bir parça katkımız olsun. Çünkü bu armaya yapabileceğimiz en ufak bir katkı bile bizim için en büyük mutluluklardandır.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...