20 Nisan 2013

U15'te Şampiyon Antalyaspor

Antalyaspor 15 Yaş Altı takımımız Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası Süper Finali'nde şampiyon oldu. Söylemesi dile kolay ama bu şampiyonluğun önemini vurgulayabilmek adına öncelikle turnuva hakkında biraz bilgi vermekte fayda görüyorum.

Nike Premier Cup, 12–14 yaş arası gençlere yönelik dünyanın en büyük futbol turnuvası... Bu turnuvanın Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonası adı altında gerçekleştirilen Türkiye ayağı ilk başta 66 ilden 111 takımın katılımıyla başlamıştı. Bu 111 takım arasından sıyrılmayı başaran 4 takım Süper Final'de mücadele etmeye hak kazandı.

19-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası Süper Final'de Antalyaspor'un yanı sıra Altay, Fenerbahçe ve Samsun Kadıköyspor yer aldı. Yarı finalde normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda 5-3'lük skorla önce Fenerbahçe engelini geçen Antalyaspor, finalde de Altay'ı 2-1'lik skorla geçerek şampiyon oldu.

Turnuvanın Türkiye ayağı böylece son buldu ama turnuva daha bitmedi. Türkiye şampiyonu olarak Antalyaspor 10-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Slovenya'nın Ljubljana şehrinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Eğer Antalyaspor bu turnuvada birinci veya ikinci olmayı başarırsa Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

Yani bu başarının önemi son derece büyük... Öncelikle bu başarılarından dolayı Antalyaspor U15 takımımıza tebrikler... Umarım bu başarılarını turnuvanın yurt dışı aşamalarında da göstermeye devam ederler. Umarım bu çocukların kıymeti iyi bilinir de bu başarılarını ilerleyen yaşlarında yine Antalyaspor forması altında Süper Lig'de, Avrupa kupalarında da tekrar ederler.

Bizlere bu gururu yaşattıkları için bu başarıda emeği bulunan herkese sonsuz teşekkürler...







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...