06 Nisan 2013

STSL 28. Hafta | Rakibimizi Yendik

Çok değişik takıma sevdalanmışız vallahi billahi. Ya da hani derler ya "Bizim topçular ekmekle, makarnayla değil; gazla çalışıyor." diye, o iş doğru galiba. Yoksa bu akşam için maça giden 5 kişiyi çevirseniz 3'ü kazanırız diyemezdi gibi geliyor bana ama boşuna da asılı kalmadı "Umutsuzluk bize yasak" pankartı haftalarca tribünde...

Maçın başıyla da "Ulan yine üzüleceğiz." diyenler azımsanmayacak kadardı herhalde. Daha 5. dakikada direkten dönen top da katmerleştirdi endişelerimizi. Ondan sonra cılız atak denemelerimiz olsa da üstünlük yine Kasımpaşa'da idi. Hatta 25. dakikaya kadar maç içerisindeki en organize hareketimizin Tita'nın kullandığı serbest vuruştaki organizasyon olduğunu söylesem abartmış olmam.

İlk gol de zaten cılız ataklarımız sonucunda Kasımpaşa defansının hatası ile gelen bir gol oldu. Hatadan dolayı dedik gerçi ama gol vuruşunda Diarra'nın soğukkanlılığına bir alkış göndermezsek ayıp olur. Keza penaltı pozisyonunda Isaac'in çalım denemesi de bir o kadar güzeldi. Ayrıca hangimiz penaltı atılırken "Lan acaba?" demedik?


Yediğimiz gole de diyecek bir şey yoktu. Benim de Hakan Arıkan fanı olduğum söylenemez ancak o pozisyonda Hakan'a yüklenmek abesle iştigal eder. Özer öyle bir vurdu ki dünyadaki tüm Micheallar birleşse çıkartamazdı o topu.

İkinci yarı da aslında maç istemeye istemeye tahmin ettiğim gibi başladı. Ya hoca sen tamam 2-0 önde idin, daha sonra 1 tane yedin ve araya 2-1 ile girdin. 2-1 mağlup giren takıma bir istek, hırs oluşacağı aşikar. Neden hala takımı geri çekiyorsun? 10 dakika boyunca sahada olmayan bir Antalyaspor izledik.

Sonra bizim kırmızı-beyazlıların aklına top oynamak geldi de üst üste yakaladığımız pozisyonlar sonucunda golü yakaladık. Hem de iyi bir pas trafiği ile... Bunların hepsi Antalyaspor oyun bozmayı değil, top oynamayı becerdiğinin bir kanıtıdır. Antalyaspor'un bu sönük görüntüsünün tek suçlusu da Antalyaspor'u beraberliğe mahkum oynatan Mehmet Özdilek'tir.

Son dakikalarda Hakan Arıkan bir ton top çıkardı, onlardan bir tanesi gol olsaydı nasıl hesap verecektin Özdilek? Gerçi pek hesap vermiyorsun değil mi? O yüzden takılmamak lazım. Neyse ki 3 puanı alarak ligde rakibimiz olan takımlardan birini yenmiş olduk.

Dün oynanan karşılaşmada bir de kural hatası yapıldı. Kasımpaşa'nın ikinci golü sırasında oluşan pozisyonda hakemin önce penaltı diye düdüğünü çalıp hemen ardından pozisyonun devamında gelen golü geçerli sayması kural hatasıydı. Ancak mağdur olan Antalyaspor'un galip gelmesinden dolayı pek fazla irdelenmeyecek gibi duruyor bu konu da.

Gelelim maç öncesi yaşananlara... Bütün gün basın yolu ile bu maçın öneminden bahsedildi. Evet, Antalyaspor tarihi açısından önemli bir karşılaşma idi. Antalyaspor bu maçta aldığı 3 puan ile hafta itibariyle lig tarihindeki en yüksek puanına ulaşmış oldu. Normalde olsa mutlulukla karşılayacağımız bir olaydı ancak süper geçen bir ilk yarının ardından sevineceğimiz konu bu mu olacak tartışmak lazım. İnanın benim için hiçbir değeri yok şu anda ulaştığımız 40 puanın.

Dedik ya bu maç çok önemli diye. Maçtan önce yine bilet fiyatları sezon başında belirlenen fiyatlardan çok altındaydı ve bas bas Antalyalılar maça çağrılıyordu. Günlerden cuma... Herkes işinden çıkıp gelecek, yoğunluk olacağı aşikar... Peki, neden bu yoğunluk düşünülerek herhangi bir önlem alınmadı? 15. dakikada gişelerden gelen fotoğraflar buyrun bu şekilde idi. Yorum sizin...


Sürekli yönetimin taraftar politikasını eleştiriyoruz, lafa geldi mi onlarda sürekli taraftarı eleştiriyorlar da son 3 sezondur taraftarın sıkıntı yaşamadığı bir tek karşılaşmayı hatırlıyor musunuz? Her ne olursa olsun Antalyaspor'un galibiyeti ile geçen bir hafta sonu bizim için en güzel hafta sonudur. Hele ki bu galibiyet cuma akşamı geldiyse ne kadar keyifli olur diğer maçları izlemek ve hafta sonunun keyfini çıkarmak.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...