11 Temmuz 2014

E-Bilet Alanlar Parmak Kaldırsın

Malumdur devletin yeri rant kapısı PassoLig satılmaya devam ediyor. Bir ara uygulamadan kaldırıldı dendi ama daha kutlamaya bile başlayamadan uygulamanın devamına karar verildi. Hatta ülkenin heryerinde olan kanunsuzluk üzerine, uygulamadan kaldırılmasına rağmen bizzat biz Passolig yüzünden Ankara'da oynanan Gençlerbirliği - Antalyaspor maçına giremedik. Düşünün ki mahkeme kararının bile dinlenmeden uygulamaya devam edilen bir sistem. 


Bugünlerde Aktif Bank müşteri kazanmak için Passolig ile çeşitili kampanyalar yaparak bu kartı satmaya çalışıyor. Hatta insanları sömürmek için Soma için bile yardım kapmanyası başlatmışlardı bu kartı aldırmak için. Bu kadar vahim bir olayı bile kendi rantları için kullanabiliyorlar. 

Passolig'i aldığınız zaman önce size koltuğunuzdan başka hiçbir yere oturamayacaksınız diyorlar. Yani öyle gol attığında arka sıradaki arkadaşınla altlı üstlü duruma gelip, orada golün coşkusunu kutlamaya devam edemeyeceksin. Aman yerimi kaptırmiyim telaşına düşeceksin. 

Daha sonraki sezon ne olacak? Belki de sana ayağa kalkma diyecekler. Diğer sezon bağırma diyecekler. 3-5 sene sonra maça etekle gel diyecekler. Sen bunların hepsine imza attığın için "takımım yalnız kalmasın" diye onaylayacaksın. 

Böyle yalnız bırakılmak yok arkadaş. Sen söylenen herşeyi tıpış tıpış yaparsan yoga taytı ile maça gitmeyi de kafana koymuş olacaksın. Lama cimi yok bu işin. Hep beraber savaşıp, bu e-bileti yenmeliyiz. 

2 ay önce e-bilet stickerlarımızı bastırmıştık, uygulama tekrar aktif hale geldiği için yapıştırmaya da devam ediyoruz. Böyle böyle tepkimizi arttırmalıyız. Ancak ne yazık ki görüyorum ki Türkiye'deki çoğu tribün passolig denen illete savaş açmışken, bizim tribünlerde almayı unutmayın deniyor. 

Antalya'da tribün kültürü öldü tabi, ne yapsak olur. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...