18 Eylül 2013

STSL 4. Hafta Galatasaray (D) | Yolun Başı

Bursaspor maçının ardından yapılan karamsar yorumların Galatasaray maçı ile birlikte yerini birden bire iyimser yorumlara bıraktı. Bu hızlı değişimle birlikte Akdenizliliğimizi bir kez daha ortaya koymuş olduk ama bana kalırsa Bursa maçından sonra yapılan karamsar yorumlar da abartılıydı, Galatasaray maçından sonra yapılan iyimser yorumlar da...

Bursaspor maçından sonraki yorumlar fazlaca karamsardı. Hatta yorumlar "Bu takım küme düşer." noktasına kadar geldi ki bence şu anki takım ile geçen sene liderlik kovalayan takım arasında kadro kalitesi açısından pek belirgin bir fark yok. Elbette kaybettiğimiz bu puanları sezon sonunda arıyor olabiliriz ama sezon öncesi yaşanan değişimlerin ardından bir anda tam ritminde oynayan bir takım bulmanın da biraz iyimser bir tutum olduğunu kabul etmeliyiz. Kaldı ki pek çoğumuzun bu ilk 6 haftanın bizim için en zorlu dönem olacağı konusunda daha lig başlamadan önce hemfikir olduğumuz bir fikstürde...

Galatasaray maçından sonraki yorumlar ise fazlaca iyimserdi. Evet, mücadele anlamında sahada daha tatmin edici bir takım vardı. Özellikle Tita'nın golü (20. dakika) ile ilk yarının sonuna kadar olan bölümde oynadığımız futbol beni bu anlamda dikkat çekiciydi. Ancak maçın ikinci yarısında rakibe kaç pozisyon verdiğimizi sayabilen var mı? Eğer Galatasaray bulduğu bu pozisyonlardan birkaçını değerlendirebilseydi belki de farklı bir galibiyet almıştı ve biz de geçen haftaki veryansınlarımıza devam ediyor olacaktık. O yüzden Aybaba'nın geçen hafta dediği gibi eksiklerimizden dersler çıkartmaya devam etmeliyiz. Daha yolun başındayız, takım olarak katetmemiz gereken daha çok mesafe var.

Yukarıdaki yazdıklarıma okuyup bana katılan da katılmayan da çıkabilir. Ancak eminim ki şu söylediğime kimse karşı çıkmayacaktır: "Bu iki maç Uğur İnceman'ın bu takımda yeri olmadığı son derece açık bir şekilde gösterdi."


------------------------------------------------------

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Serkan Akarca, Adil Sinem, Hakan Ceylan, Özgüç Türkalp

Galatasaray: Eray İşcan, Eboue, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Melo, Engin Baytar (Dk. 67 Sabri Sarıoğlu), Amrabat (Dk. 46 Umut Bulut), Emre Çolak (Dk. 62 Bruma), Burak Yılmaz, Drogba
Antalyaspor: Hakan Arıkan, Serkan Balcı, Emre Güngör, Ferdinand, Gökçek Vederson, Tita (DK. 89 Murat Duruer), Insa, Mehmet Sedef, Emrah Başsan (Dk. 71 Deniz Barış), Isaac, Baros (Dk. 64 Diarra)

Goller: Dk. 20 Tita (Antalyaspor), Dk. 75 Drogba (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 8 Tita, Dk. 44 Emre Güngör, Dk. 46 Serkan Balcı, Dk. 56 Insa, Dk. 78 Mehmet Sedef, Dk. 83 Isaac, Dk. 90+2 Hakan Arıkan (Antalyaspor), Dk. 43 Chedjou, Dk. 56 Engin Baytar (Galatasaray)




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...