03 Ağustos 2013

Tribünüme Dokunma

Uzun zamandır uğraştığımız yasaklar, artık mevcut hükümetin korkuları sebebiyle çekilmez hale gelmeye başladı. Gezi Parkı eylemlerinden sonra ulaşabildiği her alanda sansür uygulayan hükümeti bu sefer de tüm maçların Lig TV'den ve devletin kanalı TRT'den canlı yayınlandığı düşünülünce tribün korkusu sardı.

6222 sayılı kanun çıktığında da yazmıştık. Bu kanunu ucu açıktır. Polise neredeyse sınırsız ve keyfi yetki verilmiştir diye. Çünkü her şey kolluk kuvvetlerinin inisiyatifinde idi. Şimdi ise siyasi slogan diye icat çıkardılar başımıza.

Bu siyasi slogan nedir? Çav Bella'nın tribünlere uyarlanmış hali bir siyasi slogan mıdır mesela? Ya da tribünlerde sıkça duyduğumuz Gençlik Marşı siyasi bir slogan mıdır? Ya da İstiklâl Marşı söyledikten sonra bağırılan "Kahrolsun PKK!"... Bu da siyasi bir slogan mıdır?

Meşale yasak, pankart yasak, deplasman yasak, davul yasak, slogan atmak yasak, bağırmak yasak... Ayağa kalkmak ne zaman yasaklanacak? Peki ya Türkiye tribünleri statlarda ayağa kalkmak yasaklanmadan ayağa kalkacak mı acaba?

Çıkarı olmadan kılını kıpırdatmayacak bünyelerin, çıkarsızca yüzlerce kilometre yol giden insanları anlaması olanaksız. Yeter ki #TribünümeDokunma





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...