21 Ağustos 2011

Taraftarı Olmayan(!) Kulübün Kombine Haftası

Bu seneki Kombine Haftası başarılı bir şekilde tamamlanırken geçtiğimiz günlerde önce ulusal basında, ardından da sosyal medyada bir haber yayıldı: “Antalyaspor kombine bilet alana hediye veriyor!”

Haberde ilk bakışta yanlış bir şey varmış gibi gözükmese de habere yapılan yorumlar haberdeki yanlışlığın nerede olduğunu açıkça ortaya koyuveriyor: “Taraftarı olmayan kulüp ne yapsın? Anca böyle bilet satabiliyorlar.”

Son yıllarda taraftar potansiyeli olarak sıkıntılı günler geçirdiğimizi herhalde Antalyaspor camiası içerisindeki hiç kimse reddetmeyecektir. Ancak bu sıkıntılı durumumuzun yukarıda bahsettiğim haber ile hiç mi hiç alakası yok. Hele bu tutup da bu habere “Taraftarı olmayan kulüp ne yapsın?” gibilerinden bir yorum yapmak o kadar alakasızca ki...

Neden mi?

Öncelikle bu organizasyon kulübün değil antalyasporum.com'un düzenlediği bir organizasyon... Daha fazla taraftar desteğinin daha güçlü bir Antalyaspor demek olduğunu bildiği için üzerine düşeni -belki de daha fazlasını- yapan antalyasporum.com, kombine satışlarındaki birkaç günü Kombine Haftası adı altında renklendirerek camiamız içerisinde yeni yeni yerleşmeye başlayan kombine kültürünün oluşumuna katkı sağlamaya çalışıyor. Bunun yanı sıra Anadolu kulüplerini pek çok konuda görmezden gelen ulusal basında bu Kombine Haftası'nın -her ne kadar yanlış anlaşılmalara neden olmuş olsa da- haber olması antalyasporum.com'un bu organizasyonunun başarılarından birisi olduğunu söylemek gerekir.

İkinci olarak Kombine Haftası'nda verilen hediyelerin kulüple hiçbir alakası yok. Bu hediyeler Antalyasporlu taraftarların kendi fedakarlıkları... Durum olarak bu organizasyona destek vermeye müsait durumda olan isimler bu organizasyonda gönüllü olarak yer alıyor ve “Antalyaspor'un yanında olanın biz de yanındayız” diyerek camia içerisinde bir dayanışma ortamının oluşmasına katkı veriyorlar.


Bu sene Kombine Haftası'na sponsor olan isimler arasında en yakından tanıdığımız isim üstte fotoğrafını gördüğünüz Onur Öz... Kombine Haftası ilgili olarak kendisinden daha önce de bahsetmiştik ama “Bu hediyeleri verenler kimler?” sorusunun yanıtı daha iyi anlaşılsın diye bir kez daha yazmakta fayda görüyorum. Kendisi omuz omuza bağırdığımız, birlikte deplasmanlar yolları aşındırdığımız bir abimizdir. Yıllarca cebinden yaptığı deplasmanlar, yaşadığı mevzular, acılar, mutluluklar düşünüldükten sonra Kombine Haftası'na sponsor olarak verdiği desteği "Taraftarı olmayan kulüp bilet satmak için hediye dağıtıyor" şeklinde yorumlayabilmek bir hayli saçma oluyor. Çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi bu hediyeler kulübün hediyesi değil, Antalyasporlu taraftarların fedakarlıkları... Yani Kombine Haftası'nda bu hediyeleri kulüp taraftara değil, taraftar kulübe vermiş oluyor.

Tüm bu anlattıklarımdan sonra bu organizasyonu kulübün 'kombine bilet satmak için' bir pazarlama yöntemi sanan kimsenin kalmadığını umuyorum. Ayrıca Kombine Haftası ile ilgili söz konusu habere “Taraftarı olmayan kulüp” gibi yorumlarda bulunanların şehrin onca ihanetine rağmen Antalyaspor taraftarının kendi içerisindeki bu dayanışması hakkında da bir iki yorum yapmasını bekliyorum. Çünkü; o yorumları yapanlar koca bir kentin sahipsiz bıraktığı Antalyaspor'a her şeye inat sahip çıkan, kendinden feda edip sevdalısı olduğu arma uğruna paylaşmaktan çekinmeyen bu insanlardan çok daha fazlasını(!) kendi kulüpleri için yaptıkları için söyleyecek çoooook sözleri vardır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...