04 Temmuz 2011

Işıklar Dedikodusu


Son günlerde bir dedikodu dolanmaya başladı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü; Atatürk Stadı'na bakım yapacak, kapasiteyi 15000 kişiliğe çıkartacak ve takım yıllardır sahibi olduğu Işıklar'a kavuşacak diye.

Şimdi dedikodunun gerçekliğini, nasıl yapılacağını, tribünlerin değiştirilip değiştirilmeyeceğini tartışmayacağım burada. Bu olayın Antalyaspor'a nasıl bir getirisi olacak onu düşünmek lazım.

Işıklar malum yıllardır yuvamız olmuş bir caddedir. Işıklar denince akla Atatürk Stadı, Antalyaspor gelir. Haftasonları gol sesleri ile yankılanır o cadde. Ancak Antalyaspor Mardan'a taşındığından beri cadde ne yazık ki yokları oynuyor. Sadece Antalyasporlular değil, bu ayrılıştan herkes rahatsız.

Açık konuşmak lazım. Şu anki durumda 30000 kişilik stadı dolduracak bir taraftar profilimiz yok. Ancak büyük bir potansiyel var. Zaten Mardan'ın bize kaybettirdiği de bu potansiyel idi. Eğer takım Işıklar'a dönerse şehre yabancılaşan Antalyaspor tekrar şehirle bütünleşecek. İşte o zaman tekrar umutlanacağız.

Bu Işıklar olayına bir de şöyle bakmak lazım. Bence Antalya'ya öyle veya böyle bir stadyum yapılacak. Ancak Dokuma dışında yapılması planlanan yerlerin hepsi Antalyaspor'un aleyhine olacaktır. Dolayısıyla açık konuşmak gerekirse ben şehir dışındaki 30000 kişilik  bir stadyum yerine  Işıklar'daki 15-20 bin kişilik stadyumu seve seve kabul ederim.


Atatürk Stadı'nın yenilenmesi bizim için büyük kazanç olacaktır. Artık namus meselesine dönen uluslararası bir futbol organizasyonunu almak için Antalya'ya stat zaten yapılacaktır ama bize Işıkları versinler yeter.

Yazıyı Özgün'ün çok öncelerden yazdığı bir yazının sonu ile bitirmek istiyorum. Işıklar Antalyaspor'dur.

Uzunca bir aradan sonra içerdeki bir maçta Akdeniz'in masmaviliğine komşu olmuş o Işıklar'daki kıpkırmızı insan deryasının arasından ilerleyip tribündeki yerini almak, belki Antalya'dayken “Şurası kötü, burası kötü” dediğin o stada bu sefer "Mabedimsin" diye haykırmak, “İşte benim ait oldum yer burası, işte benim ait oldum yer bu şehir” diye düşünüp Antalyaspor için döktüğün göz yaşına da attığın kahkahaya da bir kez daha “Eyvallah” diyebilmek var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...